Linkovi

Klikom na logo otvara se stranica...

Savezi i klubovi
Hrvatska

HSCB
Dalmatinska 12
10000 Zagreb
+38514815789
hscb.savez@gmail.com
www.hscb.hr

Hrvatski savez CB radioklubova nacionalni je savez tehničke kulture, u cijem se sastavu danas nalazi 8 CB radioklubova: Croaticum, Zagreb; Krk, Omišalj; Lega, Osijek; Nova, Nova Kapela; Orios, Oriovac; Sokol, Požega; Split, Split te Zadar, Zadar. Hrvatski savez CB radioklubova osnovan je 25. svibnja 1991. godine na inicijativu CBRK Opatija.

CBRK Krk
Pušća 49a
Omišalj
cbrk.krk@gmail.com

CB Radioklub "Krk" osnovan je 30.08.2012.god. i djeluje u Omišlju iz prostorija radiokluba na 1. katu bivše zgrade policijske stanice. Klub broji 20 članova, od čega 4 djece. Klub se uglavnom bavi CB radio komunikacijama na 27MHz i 446MHz. Također sami izrađuju antene, popravljaju radiostanice i sudjeluju na raznim natjecanjima, kupovima i kontestima. Radi povezivanja sa CB operatorima iz cijelog svijeta, u prostorijama CBRK "Krk" u radu je FRN server hscb.ddns.net. Sudjeluju i u akcijama RMZO (radio mreže za opasnost). Pojedini članovi su položili radioamaterske klase i uključili se u rad na ostalim radio frekvencijama, kratki val, VHF i UHF područje. S tim u svezi djeluje i PPS 9A1CEB. U prostorijama kluba nalazi se i APRS gateway 9A1ARS-10. Sastanci su svake srijede od 19 sati u prostorijama kluba.E-mail: cbkrk.krk@gmail.com
Telefon: +385915760181, predsjednik Kluba Marijan Magdić

CBRK Lega
Trg Jurja Križanića 1
31000 Osijek
cbrk.lega@gmail.com 

CB radio klub "Lega" zvanično djeluje od 18. prosinca 20158. godine u Domu tehnike Osijek. Tada je za predsjednicu izabrana gospođa Katarina Tomić, prof., za dopredsjednicu gospođa Ivana Zakanji, prof. i za tajnika kluba gospodin Antun Šikić.

CBRK Nova
Kralja Tomislava 129 
35410 Nova Kapela
cbrknova@net.hr 

CBRK  Orios
Kolodvorska 16
35250 Oriovac
cbrk.orios@net.hr 

CBRK Sokol
Ulica Pod gradom 7,  p.p. 717
34000 Požega
cbrksokol@gmail.com

CBRK Zadar
Davorina Bazjanca 25
23000 Zadar

Trg žrtava fašizma 14
10000 Zagreb
+385998366998
savez@zscb.hr

Grižanska 3
10040 Zagreb

 
 
 

Slovenija

Klub je nastao 01.01.1982. u mjestu Ravne na Koroškem.
 

CB radio klub Soča, Nova Goricaje, zvanično nastao 08.09.1983. Prvi klupski prostor je uređen 15.12. 1984. na Sv. Gori iznad Nove Gorice. Taj je prostor zgog povećanja članstva ubrzo postao premalen, pa se klub seli u Solkanu u staru Glasbenu školu. Prostor na SV. Gori je ostao za takničenja i uspostavi daljih veza. U razdoblju 90./91. klub je ostao bez oba prostora, sve do 1995. kad je od Mestne Občine Nova Gorica dobiven prostor u skloništu u Cankarjevj ulici 38. Taj je prostor bio neupotrebljiv, pa ga je klub uredio vlastitim radom i sredstvima. Uređen prostor je predan na upotrebu 13.06.1997. U klupskim prostorijama se nalazi kancelarija, soba za sjednice, operatorska soba s radionicom i računalska učionica.

Češka

 

Ostali korisni linkovi

Njemački Amazon - znatno povoljnija dostava od amazon.com
Kao što samo ime govori - muzej CB-a
  ### CB Radio ### - blog koji je po svemu sudeći mrtav, ali nudi mnoštvo podataka o CB-u, PMR-u i još štošta.
CB Radio - Slike i podaci velikog broja CB stanica i prateće opreme.
 

CB RadioMagazine - On Line CB magazin. Stari, papirnati CB časpisi i još puno, puno toga o CB-u.

 

CB Radio Pinterest - ...e tu stvarno ima svega...

CB World - CB stanice, oprema, pribor i još štošta.
CD Electronic - Konačno da i u Zagrebu možemo bez problema kupiti CB uređaj, antenu, ispravljač. Cijene su relativno povoljne.
Conrad - Poznata njemačka firma koja se bavi elektronikom je nakon web shopa otvorila svoja vrata u Maksimirskoj 152a.
Crowave - vrlo interesantna stranica s mnoštvom detalja o CB uređajima i ostaloj elektronici.
danita stanice i oprema
European Radio Amateur's Organization - the open global radio amateurs community.
Nešto CB stanica i oprme
Trgovina s raznom opremom za CB i radio amatere
IRAE HAM Radio Equipment - Slovenska tvrtka koja se bavi prodajom novih i second hand CB i ostalih radio uređaja te opreme. Dostavljaju za Hrvatsku, a može se naručiti preko interneta.
Lemm - Kvalitetne antene.
Web Shop s mnogo loijepih stvari
Izvrsna Poljska stranica
Mar Elektronika - iz Funtane - Istra, u sadašnjem obliku posluje od svibnja 2008. godine. Djelatnost bazira na prodaji VHF, UHF, HF radijskih postaja svih vrsta. Uz radijske postaje u ponudi imaju i sav dodatni asortiman i alate koji su neophodni za rad sa istima. Generalni uvoznik i distributer su za područje Republike Hrvatske za sljedeće robne marke: ICOM, LAFAYETTE, PROCOM, POLMAR, COMET, HOXIN...
Web shop u kojem se povremeno nađe interesantnih CB stvari...
Rumunjska stranica preko koje se jeftino mogu naručiti CB stanice antene i još štošta drugo. Osim svojih proizvoda drže i stanice drugih proizvođača.
Radio Pics - Slike i podaci velikog broja CB stanica i prateće opreme.
Ranger stanice i oprema
Sirio - Kvalitetne antene.